⦁ 200 g hamreepjes
⦁ 1 oranje paprika, in kleine blokjes
⦁ 350 g zelfrijzend bakmeel
⦁ 300 ml halfvolle melk
⦁ 50 ml zonnebloemolie
⦁ 1 ei
⦁ 100 g geraspte (belegen)kaas
⦁ peper en zout
Terwijl de oven voorverwarmd op 175 graden Celsius, meng je in een kom zelfrijzend bakmeel, kaas, ham en paprika. Breng op smaak met peper en zout.
Meet de melk af in een maatbeker, olie en ei erbij en even mengen. Dit gaat bij het zelfrijzende bakmeel mengsel. Roer met een lepel door tot een geheel.
Vul de holtes van je bakblik. Zet dat in de voorverwarmde oven en bak ze 25-30 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn. Met een satéprikker kun je dit controleren. Steek die in het midden van de muffin en als deze er schoon uitkomt, zijn ze gaar. Zit er nog wat beslag aan laat ze dan nog 5 minuten langer staan.
In het bakblik laten afkoelen voor je ze op een rooster helemaal laat afkoelen.