- 4 oranje paprika’s
- 300 g gehakt
- 1/2 courgette
- 1 wortel
- 1 ui
- 10 cherry tomaten
- Gehakt kruiden
- Geraspte kaas
- olie
1. Verwarm de oven voor op 190 C.
2. Snijd het kanpje van de oranje paprika’s af. Verwijder de zaadlijsten. Snijd met een scherp mes ogen, een neus en mond uit de paprika. Zet de oranje paprika’s in een ovenschaal. Snipper de ui, Snijd de courgette, wortel en tomaten in kleine blokjes.
3. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak het gaar en rul. Voeg de gehaktkruiden toe. Voeg de gesneden groente toe en bak dit 3 minuten mee. Vul de oranje paprika’s met het mengsel en bestrooi ze met geraspte kaas.
4. Bak de gevulde oranje paprika’s in ca. 20 minuten zacht en gaar. Serveer de gevulde oranje paprika’s eventueel met couscous of rijst.